Gå en halv time hver dag

Du forebygger Stress
Går du mindst en halv time i frisk luft om dagen, forebygger du stress.
Du forbrænder kalorier
Du forbrænder ca. 300 kcal i timen ved at gå, men du styrker også din forbrænding på længere sigt. Gang styrker nemlig musklerne især i balder og lår, og det giver dig på sigt en øget forbrænding. Find gerne nogle trapper eller bakker på din rute. Jo mere muskelmasse du har i kroppen, jo mere forbrænder din krop, bare på at holde sig i gang.
Brug så vidt muligt gang som transport. Gå gerne en lille hyggelig omvej, når du er på vej fra A til B på gåben. Brug konsekvent trapperne i stedet for elevator og rulletrappe.
Din appetit holdes i stik
Når du bruger gang som motionsform, kan du meget nemmere holde hus med din sult efter gang Når du dyrker lavintens motion som gang, finder din krop en stor del af sit brændstof i dine fedtdepoter. Et lille fald i dine fedtdepoter truer ikke kroppen nævneværdigt og får ikke blodsukkeret til at falde – og dermed heller ikke kroppen til at sende sultsignaler til hjernen.
Din sult efter løb
Når du dyrker højintens motion, skal din krop bruge en stor del af sit brændstof fra sukkerdepoter i muskler og blod. Det får dit blodsukker til at falde – og kroppen til at skrige af sult, fordi et faldende blodsukker er signal om, at der er ved at være mangel på mad.

Dette indlæg blev udgivet i Motion, Sundhed. Bogmærk permalinket.